Kundesenter


GJENNOMFØRE HANDEL

 

For å gjøre det så enkelt som mulig for deg som kunde og gjennomføre en handel hos oss, har vi lagt stor vekt på å gjøre handlevogn og kasse så lett forståelig som mulig.

 

Bruk kjøp-knappen for å legge produktet i handlevognene.

 

Når du har trykket på kjøp-knappen legger den valgte varen seg i handlevognen og vil vises i handlevognen oppe til høyre. For å gjennomføre bestillingen må du trykke på "til kassen" øverst i høyre hjørne.

 

Hvis du ikke er logget inn vil du nå få opp innloggingsbildet. I kassen vil du enkelt kunne velge fraktmåte, betalingsform, leveringadresse med mer.

 

Betalingsalternativer
Hvis du ønsker å betale med VISA/Mastercard/Vipps vil du bli sendt videre til Netaxept sine sikre sider for å fylle ut kontoinformasjon, samt å oppgi bankens kode/passord.

 

Bekreftelse
Når du skal bekrefte din bestilling må du se over at alle opplysningene stemmer, slik at varen blir sendt riktig, med riktig antall vare.

 

Gjennomført  handel og ordrenummer
Når du har bekreftet din bestilling vil du få opp en spesifikasjon som viser deg hvilke varer du nettopp har bestilt, samt at du får et ordrenummer.

 

Kort tid etter dette vil du motta en ordrebekreftelse på din registrerte e-postadresse.

 

NB! Har du skrevet en "Melding til salgsavdeling" tar denne ordrebekreftelsen ikke hensyn til hva som er skrevet her. Denne informasjonen vil først bli lest når din bestilling godkjennes av vår salgsavdeling. Når vår salgsavdeling har korrigert etter Melding til salgsavdeling vil du få tilsendt en oppdatert ordrebekreftelse.

 

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.